Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Netradičná záľuba mestského policajta. Pozrite si jeho výtvory
Zdielať na

Netradičná záľuba mestského policajta. Pozrite si jeho výtvory

PRIEVIDZA / Mestský policajt z Prievidze má netradičnú záľubu. Vo voľnom čase maľuje. Reprodukuje diela starých majstrov. A ide mu to naozaj výborne. Najnovšie jeho diela vystavujú v prievidzskej galérii. Ako hovorí, so štetcom v ruke najradšej relaxuje po náročných službách v práci.

Vladimír Vrecko patrí k služobne najstarším mestským policajtom. Za sebou má množstvo zákrokov. "V službách mestskej polície som 20 rokov," povedal policajt. Keď práve nedohliada na poriadok v meste, vezme do rúk štetec a relaxuje.

O jeho záľube vie len málokto. Maľovaniu obrazov sa venuje od detstva. "V službe sa človek dostane pod stres, tu je to forma relaxu. Niekto športuje, ja maľujem," dodáva Vrecko. Okrem portrétov sa špecializuje na maľovanie diel starých majstrov. Jeho diela najnovšie vystavujú v prievidzskej galérii.

"Je pre nás šťastím, že sa tomu nevenuje profesionálne, lebo by sme prišli o jedného z najlepších mestských policajtov," povedal Vít Zajac z mestskej polície. 

"Je to relax, ale je to aj drina, lebo nerobím svoje veci, podľa predlohy, sa do toho musím trafiť," hovorí Vrecko. Počas dvadsiatich rokov namaľoval takmer 200 portrétov a olejomalieb. Štetec a ani policajnú uniformu sa na klinec ešte zavesiť nechystá.

Jeden z mestských policajtov v Prievidzi mení zvodky na rozprávky. Pozrite si priloženú reportáž.

 

Súvisiace články