Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na Slovensku pribudlo 160 pracovných miest a nové laboratóriá
Zdielať na

Na Slovensku pribudlo 160 pracovných miest a nové laboratóriá

TRENČÍN / Firma, ktorá u nás zamestnáva 1200 ľudí vytvorila ďalších 160 pracovných miest. Na investícii vo výške 4,3 milióna eur sa podieľal aj štát.

V Trenčíne pribudlo 160 nových pracovných miest. Firma, ktorá u nás zamestnáva už 1200 ľudí otvorila špičkové laboratórium na testovanie komponentov pre automobily aj v mimoriadne extrémnych podmienkach. 

Viac ako 90 percent z prijatých 160 zamestnancov má vysokoškolské vzdelanie. Vo firme zarobia v priemere 1600 eur mesačne. Na investícii vyše štyri milióny eur sa podieľaľ aj štát. Prispel sumou vo výške viac ako 800 tisíc eur. 

Podľa Ministerstva hospodárstva existuje garancia, ktorá zaručí, že investor bude musieť tieto miesta udržať. "Tento sektor vytvoril 11 percentný nárast miest, čo je najviac, v rámci ekonomiky Slovenska," tvrdí hovorca Ministerstva hospodárstva Rastislav Chovanec. 

V novom technologickom centre je aj špeciálna komora, v ktorej skúšajú prístrojové dosky, ale aj dverné panely pri teplote od mínus 40 až plus 120 stupňov Celzia. Zaujímavosťou je aj robot, vďaka ktorému je možné dopredu zistiť, ako bude vyzerať palubná doska po niekoľkoročnom používaní. 

Ministerstvo hospodárstva rokuje s ďalšími šiestimi firmami, ktoré by u nás chceli investovať práve v oblasti výskumu. 

Súvisiace články