Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Valéria sa nevie dostať autom z garáže, firma jej tam nechala kopec hliny
Zdielať na

Valéria sa nevie dostať autom z garáže, firma jej tam nechala kopec hliny

HUMENNÉ / Predstavte si, že sa vám pred garážou objaví kopec hliny a kameňov a vy sa s autom nemôžete dostať von. Presne to sa stalo žene z Humenného. Tvrdí, že spoločnosť, ktorá v Humennom realizovala výkopové práce, jej zdevastovala aj záhradu. Firma hovorí, že príčinou je to, že pri kopaní nečakane narazil na vodovodné rúry.

O Valikinu záhradu sa stará profesionálny záhradník. Žena nebola dva týždne doma, keď sa vrátila, našla ju zdevastovanú. Výkopové práce v Humennom realizovala energetická spoločnosť. Pred začatím Valériu uistili, že všetko dajú do pôvodného stavu. Žena má ale kopu hliny pred garážou, pre ktorú s autom nemôže vyjsť von.

"Nechali tu 15 až 20 metrákov zeminy a asi čakajú, že tuto pani dôchodkyňa to pôjde odpratať," opisuje Valériin priateľ. "Tak moment, tu majú garáž, toto tu nemôžem nechať. Hádam niekto aj rozmýšľa, okrem tých, čo tu robili, je tu nejaký šéf, ktorý povie, no ale takto nemôžeme zahatať cestu do garáže žene, ktorá tu býva sama," opisuje Valéria. 

Valéria tvrdí, že spoločnosť viackrát kontaktovala, vraj má čakať na odpoveď do 30 dní. Bezprostredne potom Valérii podľa jej slov zo spoločnosti volali, ako je spokojná s ich službami.

"Anketárky, vyslovene darmožráči, tak na toto peňazí majú dosť ale jedného robotníka sem poslať aj s lopatou, tak na to peniaze nemajú," hovorí Valéria. O vysvetlenie redakcia TV JOJ požiadala aj energetickú spoločnosť. Podľa ich stanoviska problém vznikol vtedy, keď pri výkopových prácach v plánovanej trase kábla narazili na existujúci rozvod vody.

"Na požiadanie vlastníkov a kvôli kolízii kábla s vodovodom hľadali kolegovia inú alternatívu, ako pretrasovať kábel zo súkromných pozemkov," informuje hovorkyňa VSE Andrea Danihelová. 

Tieto neplánované zmeny spôsobili časový prestoj. Spoločnosť tvrdí, že do konca týždňa zasypanie výkopov a odstránenie zeminy z pozemku pani Valiky zabezpečia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy