Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Indonézii sa zrútilo lietadlo, na palube bolo 189 ľudí
Zdielať na

V Indonézii sa zrútilo lietadlo, na palube bolo 189 ľudí

JAKARTA / Lietadlo indonézskej spoločnosti Lion Air z Jakarty na Sumatru v pondelok krátko po štarte havarovalo a zrútilo sa do mora pri ostrove Jáva. Oznámili to tlačové agentúry s odvolaním sa na záchranárov. Na palube nezvestného lietadla sa podľa nich nachádzalo 189 ľudí, cestujúcich a členov posádky.

​Spojenie s lietadlom typu Boeing 737 MAX 8 sa prerušilo 13 minút po štarte. Záchranári zistili, kde sa lietadlo zrútilo. Pri nehode pravdepodobne zahynulo všetkých 189 ľudí na palube. Podľa agentúry DPA to uviedol indonézsky úrad pre pátracie a záchranné operácie, ktorý ani po niekoľkých hodinách nemá žiadne dôkazy o možných preživších. Nájdené boli naopak prvé obete, oznámil úrad.

"Lietadlo prepravovalo 178 dospelých cestujúcich, jedno dieťa a dve bábätká, ako aj dvoch pilotov a päť členov palubného personálu. Lietadlo žiadalo o návrat na letisko, než definitívne zmizlo z radarov," uviedol Sind Rahayu, ktorý má na ministerstve dopravy na starosti civilné letectvo.

"V tejto chvíli nemôžeme poskytnúť žiadne vyjadrenie. Snažíme sa zhromaždiť všetky informácie a údaje," povedal šéf aeroliniek Edward Sirait.

Lion Air sú jednou z najmladších a najväčších leteckých spoločností Indonézie, denne vypravia desiatky letov, domácich i medzinárodných. Americká firma Boeing uviedla na twitteri, že situáciu pozorne sleduje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy