Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Jaroslav prerábal humno, našiel dva granáty
Zdielať na

Jaroslav prerábal humno, našiel dva granáty

JASENOVÉ / Dvaja chlapi z dediny Jasenové nahlásili polícii svoj nezvyčajný nález. V starej hospodárskej budove objavili podozrivý predmet, ktorý im pripomínal granát. Museli počkať na pyrotechnika, ktorý prezrel nielen toto miesto, ale aj okolie.

​Jaroslav prerábal staré humno na svojom dvore. Keď rozobral prednú časť bývalého kurína zrazu sa odtiaľ vykotúľal kovový hrdzavý valček.
"Zbadal som, že je základ rozsypaný, tak som začal hrabať a prišiel sused a vraví, čo to tam máš za železo?," opisuje situáciu Jaroslav. "Som išiel hore na záhradu a sused tam hrabal s lopatou, a som mu povedal, že tam je granát," rozpráva nálezca munície Vojtech Drdák.

Privolali policajtov a hliadka z Rajca strážila toto miesto až kým neprišiel pyrotechnik. Keď zistil, že ide o pravú vojenskú muníciu, granát opatrne odložil. No tým tu jeho robota ešte neskončila. Okrem detektoru kovov vzal do rúk aj pracovné náradie. Pod dozorom čierneho kocúra potom ďalej prehľadával bývalý príbytok sliepok a objavil druhý rovnaký granát. "Muníciu zaistil pyrotechnik k následnej likvidácii," dodáva hovorca žilinskej polície Radko Moravčík. 

Policajti znovu upozorňujú na to, že v prípade ak niekto nájde takýto podozrivý predmet, v žiadnom prípade by ho do rúk brať nemal. Stará nevybuchnutá munícia môže byť stále nebezpečná.

Súvisiace články