Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Igora obvinili z útoku na verejného činiteľa, musí absolvovať povinné práce
Zdielať na

Igora obvinili z útoku na verejného činiteľa, musí absolvovať povinné práce

MEDZILABORCE / So zakrvavenou tvárou sotil do policajta a ten spadol na zem. Incident sa odohral v Medzilaborciach počas hromadnej bitky. Tridsaťdvaročného Igora obvinili z útoku na verejného činiteľa. Jeho otec tvrdí, že syn sotil policajta nechtiac. Sudca ho za mreže neposlal, dostal však iný trest.

Hliadka obvodného oddelenie v Medzilaborciach vykonávala služobný zákrok proti osobám, ktoré sa tu dopúšťali výtržností. Miestni hovoria, že sa medzi sebou bili dve rodiny. "Oni celá rodina, s pálkami, s drevami. Matka, dcéra oni boli šiesti a tí druhí dvaja," hovorí otec obvineného Igora. 

Igor sa chcel tiež do bitky zapojiť. Jeho otec hovorí, že sa snažil iba brániť brata, ktorého napadli. "Tridsaťdvaročný muž v podnapitom stave mal v úmysle dostať sa ku skupine týchto osôb a zapojiť sa do výtržnosti," povedal hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik. 

Jeden zo zasahujúcich policajtov sa mu v tom snažil zabrániť. Opakovane ho vyzýval, aby s tým prestal, inak bude musieť použiť donucovacie prostriedky.

"Muž na výzvy absolútne nereagoval a policajta sotil do hrude, ktorý bol následkom tohto úderu odsotený, pričom spadol na pravé koleno," dodáva Džobanik. "On to nechcel urobiť, ale bol omámený, krv mu išla," tvrdí Igorov otec. "Humenský vyšetrovateľ vzniesol 32-ročnému mužovi obvinenie pre prečin útoku na verejného činiteľa," informuje hovorca prešovských policajtov. 

"On to ľutuje, ja viem, že to ľutuje alebo to povedal. Ale v tom afekte, že mu napadli brata, tak ho bránil, kto by nebránil brata, keď celá rodina s pílkami skočí na nich," pýta sa Igorov otec. 

Igor sa postavil pred sudcu, ten rozhodoval o jeho vzatí do väzby. Muža napokon za mreže neposlal, uložil mu však iný trest. "Sudca Okresného súdu Humenné uznal obvineného za vinného z trestného činu na verejného činiteľa, za čo mu uložil trest povinnej práce v rozsahu 150 hodín," povedala hovorkyňa krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy