Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Deväť ľudí v jednom aute, traja mŕtvi. V stredu sa šofér postavil pred sudcu
Zdielať na

Deväť ľudí v jednom aute, traja mŕtvi. V stredu sa šofér postavil pred sudcu

Archívne video

BRATISLAVA / Tragická nehoda sa stala na začiatku apríla pri Lipanoch (okres Sabinov). Mladí ľudia sa viezli v starom aute, ktoré sa na nekvalitnej vozovke prevrátilo. Dvaja ľudia zomreli priamo na mieste, jedno dievča previezli do nemocnice, kde podľahlo svojim zraneniam. V utorok sa postavil pred sudcu šofér Slavomír. Vypočul si rozsudok.

Prokurátorka navrhovala trest odňatia slobody na 5 až 6 rokov. Na pojednávaní nakoniec odznel verdikt - Slavomír je vinný. S alkoholom v krvi viedol technicky nespôsobilé vozidlo. Zavinil smrť troch ľudí a ďalším ťažkú ujmu na zdraví. Posedí si v Ústave s minimálnym stupňom stráženia 6 rokov. Osem rokov má zákaz viezť všetky druhy motorových vozidiel. 

Otec jedného z nebohých počas záverečných rečiach povedal, že verí tomu, že to všetko bolo dobre myslené, aj to pozvanie na chatu na narodeninovú oslavu aj samotnú jazdu vníma ako službu až do momentu riskantnej jazdy. Aj keď ho ostatní prosili, aby zastavil a kričali, báli sa, on nezastavil a pokračoval v riskantnej jazde, ktorú nazval hraničiacu s rukojemníckou drámou. Doslovne povedal, že ho prosili o život. 

V aute bolo o 5 osôb viac, ako malo. Bolo preťažené o 170 kilogramov. 

Na rozbitej asfaltovej ceste sa prevrátilo, Podľa odborníka nebolo v dobrom technickom stave. Pri nehode vyhasli tri ľudské životy. Ďalšie štyri osoby sa zranili ťažko, dve ľahko. Zranených previezli do nemocníc v Prešove a Starej Ľubovni. 

Vodič Slavomír po nehode nafúkal. Dychová skúška potvrdila, že mal takmer 0,5 promile.

Patria mladých ľudí bola vo veku 17 až 19 rokov. 

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy