Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Počas jazdy sa z traktora odtrhali ťažké disky. Boli ako neriadené strely
Zdielať na

Počas jazdy sa z traktora odtrhali ťažké disky. Boli ako neriadené strely

ČABINY / Boli ako neriadené strely a je zázrak, že nikoho nezabili - hovoria svedkovia nehody pri obci Čabiny (ok. Medzilaborce). Počas jazdy sa totiž z traktora odtrhli ťažké disky a leteli rovno na prichádzajúce autá. Jeden preletel cez čelné sklo. Ďalšiemu autu odtrhlo nápravu. Záchranári previezli do nemocnice dvoch zranených.

Ťažké závažia sa podľa slov svedkov počas jazdy odtrhli a z traktora leteli priamo na idúce autá. "Urvalo skrutky, o držia 5 závaží," opisuje šofér traktora. 

Jedno zo závaží preletelo cez čelné sklo auta. Ukrajinci, ktorí sa v ňom viezli, stihli v poslednej chvíli skloniť hlavy. "Do okna, a išiel tam rovno do kríkov, ani nebrzdil," rozprávajú svedkovia. Nad vozidlom totiž stratil vodič kontrolu. Asi po sto metroch auto zastavili kríky. "Jednotka bola privolaná k nehode dvoch vozidiel, kde v jednom z nich sa nachádzali dve zranené osoby," informuje veliteľ zásahu Radovan Žulevič. 

"Nehoda si vyžiadala dvoch zranených mužov. Prvý z nich si zranil hlavu a druhý utrpel poranenia ruky, obaja boli prevezení do nemocnice v Humennom," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.  Odtrhnuté disky poškodili aj ďalšie auto.

Zdemolované auto museli hasiči vyslobodzovať z kríkov pomocou motorových píl a navijaku. Škody na oboch vozidlách vyčíslili na 6 000 eur .Príčiny tejto nehody začala vyšetrovať polícia. "Všetci účastníci dopravnej nehody boli podrobení dychovej skúške, dopadla negatívne," informuje hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová.

Najčítanejšie správy