Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž dostal za volantom infarkt, musel zasahovať aj vrtuľník
Zdielať na

Muž dostal za volantom infarkt, musel zasahovať aj vrtuľník

HUMENNÉ / Za volantom auta dostal infarkt, vyletel z cesty, na chodníku tesne minul chodca a vozidlo zastavilo stena. Muž bol bez známok života a šťastím bolo, že v tej chvíli náhodou okolo prechádzali policajní kynológovia z Humenného. Tak sa začal boj o život 51-ročného bývalého záchranára.

Stalo sa to okolo jedenástej dopoludnia. Mužovi na mieste pomáhali hasiči, aj dve posádky záchranárov. Prví však na mieste boli humenskí policajti. Prechádzali tadiaľ náhodou. Zaregistrovali vozidlo mimo cesty a muža, ktorý na nich zúfalo máva.

"Zistili sme, že vo vozidle sa nachádza vodič, ktorý je v bezvedomí," povedal vedúci oddelenia služobnej kynológie Roman Remecký. "Snažil som sa pánovi nahmatať tep, nešlo to," hovorí psovod oddelenia služobnej kynológie Martin Bandura.

Päťdesiatjedenročný muž vyletel z cesty priamo na chodník, kde iba o kúsok minul chodca. Vozidlo zastavila až stena. Krátko po príchode policajtov náhodou okolo prechádzali aj záchranári. Pomáhali aj hasiči. Vďaka maximálnej snahe sa muža podarilo oživiť. S akútnym infarktom bol neskôr záchranárskym vrtuľníkom urgentne prevezený na vyššie pracovisko do Košíc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy