Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hasiči zasahovali pri požiari domu v Senci. Vnútri v tom čase bola matka so synom
Zdielať na

Hasiči zasahovali pri požiari domu v Senci. Vnútri v tom čase bola matka so synom

SENEC / V noci zo štvrtka na piatok plamene zachvátili strechu rodinného domu. Všetci hasiči z okolia boli na nohách. V tom čase boli vo vnútri matka so synom.

Požiar vypukol krátko pred pol desiatou hodinou večer. V dome bola v tom čase matka so synom. Práve on mal plamene spozorovať a matku o požiari varoval. "Pýtala som sa ženy, že ona nevie čo sa stalo, ona spala. Syn ju zobudil, že horí," hovorí suseda. 

Na miesto prišili dve jednotky zo Senca, dve z Pezinka, dobrovoľníci z Malinova a záchranná brigáda z Malaciek, ktorá mala pohotovosť na stanici, keďže všetci hasiči z okolia zasahovali na tomto požiari. Plamene v krátkom čase zachvátili celú strechu rodinného domu. "Po príjazde na miesto sme zistili, že celá strecha je v plameňoch, tak som rozhodol nasadiť dva útočné prúdy. Ľudia, ktorí bývali v dome boli v čase nášho príjazdu už vonku," informuje veliteľ. 

Po uhasení plameňov zostali na mieste strechy už len nosné trámy. Hasičom sa zhruba po hodine poradilo plamene lokalizovať. Potom s termo kamerou prechádzali možné skryté ohniská. Presná príčina požiaru a výška spôsobenej škody ešte nie je známa.

V tú istú noc horelo aj v Žiline v kancelárii strany Smer-SD:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy