Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hlavný ťah uzavreli. Kamionisti ničia obyvateľom na náhradnej trase cesty aj nervy
Zdielať na

Hlavný ťah uzavreli. Kamionisti ničia obyvateľom na náhradnej trase cesty aj nervy

RASLAVICE / Kým cestári opravujú hlavný ťah na severovýchod Slovenska, pokojné cesty v okolitých dedinách sa zmenili na diaľnice. Miestni sa hnevajú najmä na kamionistov, ktorí sa predierajú úzkymi dedinskými ulicami napriek zákazu a ničia aj krajnice.

Zákaz vjazdu. Takáto je súčasná realita v Raslaviciach. Hlavný ťah z Prešova do Bardejova je úplne uzavretý. Obísť sa to dá po niekoľkokilometrovej obchádzkovej trase. Tá vedie po dedinách a takých úzkych cestách, že vodiči sa musia vyzbrojiť dávkou trpezlivosti. A nielen oni. Obchádzka platí len pre autá do 12 ton, výnimku majú len autobusy. Nie je však problém stretnúť ísť oproti sebe aj ťažké kamióny. "Predpodkladáme, že bude úsek ukončený koncom mesiaca november," hovorí Peter Kočiško, riaditeľ SÚC PSK.

Na nespevnených krajniciach vidieť stopy po tom, ako sa veľké autá či autobusy navzájom uhýbajú. Stopy ostali aj po tých, ktorých krajnica neudržala. "Vodiči nákladných motorových vozidiel nerešpektujú úplnú uzávierku cesty," priznáva Kočiško. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy