Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Niektorými časťami Slovenska sa prehnal silný lejak, narobil poriadne škody
Zdielať na

Niektorými časťami Slovenska sa prehnal silný lejak, narobil poriadne škody

PREŠOV / Obcami v prešovskom okrese sa v nedeľu podvečer prehnal silný lejak, ktorý napáchal poriadne škody. Najhoršie na tom boli obyvatelia obce Záhradné.

V Záhradnom sa cez cestu valila voda a vytopilo množstvo dvorov, záhrad a pivníc v rodinných domoch. Nánosy blata boli všade, aj priamo na ceste. Hasiči ho odstraňovali do neskorej noci.

V teréne boli dobrovoľní hasiči zo Záhradného a Terne. Kritická situácia bola na dvoch uliciach v Záhradnom. Asi dvadsať rodinných domov malo vytopené pivnice, dvory alebo záhrady. Na ešte donedávna upravených pozemkoch bolo samé blato naplavené z polí a množstvo vody v pivniciach.

Problémy aj na Záhorí

Dážď, búrky a silný vietor v nedeľu obmedzili železničnú dopravu na Slovensku, najmä na juhozápade krajiny. Ako informovala Ivana Popluhárová z Odboru komunikácie Železníc SR, v úseku Šaštín-Stráže a Kúty železničnú dopravu úplne prerušili pre popadané stromy a poškodené trakčné vedenie. Vlaky v tomto úseku nahradili autobusmi, jazdiť by mali opäť v popoludňajších hodinách. Túto trať otvorili v priebehu pondelka.

Popadané stromy spôsobili problémy aj v úseku Veľké Leváre – Malacky, kde bola doprava taktiež úplne prerušená. Sprejazdniť železničnú trať sa podarilo v nedeľu večer. V úseku Pribeta – Dvory nad Žitavou bolo poškodených 700 metrov trakčného vedenia, trať sprejazdnili v noci z nedele na pondelok.

V nedeľu podvečer sa búrka spojená so silným vetrom prehnala aj obcou Stará Turá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy