Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smrteľná nehoda v Prešove. Auto prešlo dvoch chodcov
Zdielať na

Smrteľná nehoda v Prešove. Auto prešlo dvoch chodcov

PREŠOV / V piatok okolo 22:00 došlo na Duklianskej ulici k zrážke Škody Octavia s dvomi chodcami, pri ktorej zahynul 59-ročný chodec.

Obaja zrazení muži sú podľa jedného zo svedkov nielen kamaráti, ale i príbuzní. Dvadsaťdvaročný vodič šoféroval auto po Duklianskej ulici smerom na Levočskú ulicu v pravom jazdnom pruhu, kde v blízkosti križovatky, za doposiaľ nezistených príčin, došlo k stretu prednej časti vozidla s chodcami. V dôsledku zrážky utrpel 59-ročný chodec ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Druhý 21-ročný chodec utrpel otras mozgu, zlomeniny a povrchové rany s dobou liečenia približne štyri týždne. "Pacient je na oddelení úrazovej chirurgie, je stabilizovaný, mimo ohrozenia života," informovala hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková.

"Vykonanou dychovou skúškou alkohol u vodiča zistený nebol. Vyšetrovateľom OR PZ v Prešove bolo vo veci začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví," informuje na svojom facebookovom profile polícia. 

Podľa jedného zo svedkov prechádzali chodci na zelenú, červená pre nich vraj naskočilo príliš rýchlo a poslední dvaja už prejsť nestihli. Polícia však zatiaľ nepotvrdila, či bola svetelná signalizácia v čase nehody ešte zapnutá. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví," povedala hovorkyňa prešovskej polície Jana Migaľová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy