Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Protestujúcim z Prešova sa nepáči, že ľudia z východu odchádzajú do zahraničia
Zdielať na

Protestujúcim z Prešova sa nepáči, že ľudia z východu odchádzajú do zahraničia

PREŠOV / Na protikorupčný pochod sa chystá asi tisíc ľudí. Aj tento pochod organizujú študenti, gymnazisti. Nepáči sa im, že ľudia z východného Slovenska odchádzajú za lepším životom a zárobkom do zahraničia.

Na protikorupčný pochod v Prešove sa podľa odhadov z reakcií na sociálnych sieťach chystá asi tisíc ľudí. Aj tento pochod organizujú študenti a korupcia, proti ktorej bojujú, podľa nich najviac vplýva na život na východe Slovenska. Okrem Prešova sa protest konal aj v Žiline.

Za pochodom stoja štyria študenti z gymnázia. Začať by mal okolo piatej hodine popoludní na Námestí mieru a postupne by sa mal premiestniť do centra mesta na Hlavnú ulicu. 

Súčasťou pochodu je aj petícia, pod ktorú začali zbierať podpisy už skôr. Aktuálne ich majú 40 tisíc. Okrem iného v nej žiadajú odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka, policajného prezidenta Tibora Gašpara a odstúpenie špeciálneho prokurátora Dušana Kovačíka. Nízke mzdy a málo peňazí v regiónoch sú podľa nich priamym následkom korupcie na najvyšších miestach.

Študentom a všetkých protestujúcim sa nepáči, že ľudia najmä z východného Slovenska odchádzajú za lepším životom i zárobkom do zahraničia. Podľa nich nie je možné, aby sa kauzy končili tým, že sa skutok nestal.

Spájanie s politikou odmietajú. Ani medzi ľuďmi, ktorí by mali na pochode vystúpiť nebudú takí, ktorí by mali s aktívnou politikou niečo spoločné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy