Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladík, ktorý dostal facku od policajta, podľa polície otváral dvere auta
Zdielať na
Prešov

Mladík, ktorý dostal facku od policajta, podľa polície otváral dvere auta

VRANOV NAD TOPĽOU / Po medializovaných kontroverzných videách neostala ticho ani polícia. Vo štvrtok zverejnila detaily, pre ktoré zadržala mladíkov z Vranova nad Topľou. Podľa policajtov boli drzí, arogantní a odmietali poslúchnuť výzvy policajtov. Mladíka, na ktorého policajt vo videu vulgárne a fyzicky zaútočil, obviňujú z toho, že sa pokúšal otvárať dvere policajného auta.

Mladík trvá na tom, že zákrok bol policajta bol nezákonný. Polícia zvolala mimoriadnu tlačovú konferenciu, na ktorej ozrejmila to, čo zadržaniu mladíkov predchádzalo. 

Podľa krajského policajného riaditeľa riešili roztržku medzi podguráženou mládežou, keď boli policajti na odchode, vyšiel z podniku 18-ročný Jakub. Čo sa stalo potom, obe strany opisujú inak. 

"Bol vyzvaný, aby sa preukázal dokladom totožnosti, čo odmietol urobiť s odôvodnením, že nebol poprosený," povedal riaditeľ KR PZ Dušan Sabol.

"Išli za nami potichu po chodníku a my sme sa im neodstúpili, tak sa to začalo," hovoria mladíci. 

Dva pohľady na situáciu

Obe strany rozdielne vidia aj konflikt Reného s policajtmi. "K služobnému vozidlu, v ktorom sedel predvádzaný pristúpil R.A. a opakovane otváral zadné dvere a vyzýval predvádzaného, aby vystúpil z auta," opisuje Sabol

"To vôbec nie je pravda, René v tom čase pri vozidle nebol. Potrebujú sa asi nejako obhájiť, ale je vidno na videu, že kto otváral dvere a René to určite nebol," hovorí zadržaný Jakub.

"René sa policajta vôbec nedotkol, je to absolútne klamstvo. Vidno to aj na videu, že sa vôbec nedotkol," pokračuje Jakub. "Nebudem robiť závery z jedného videa," povedal Sobol.

Verdikt má v rukách Policajná inšpekcia, ministerstvo vnútra po zverejnení videa vyjadrilo pochybnosti o zákonnosti postupu policajta. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy