Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Boj s čiernou skládkou na Domaši. Za noc tam vznikla nová
Zdielať na

Boj s čiernou skládkou na Domaši. Za noc tam vznikla nová

DOMAŠA / Obec Bžany na východe Slovenska sa pustila do boja s čiernymi skládkkami v známej rekreačnej oblasti. Stojí ju to tisíce eur. Hneď potom, ako pri vodnej nádrži Domaša zlikvidovali čiernu skládku, za jedinú noc tam vznikla ďalšia.

Hoci obec Bžany v rekreačnej oblasti Valkov na Domaši dala minulý rok vypratať čiernu skládku a stálo ju to tridsať tisíc eur, čierna skládka je tam znova. Odpad na ňu niekto navozil počas jednej noci. 

"Bolo to nad moje očakávania, v tom negatívnom zmysle slova," uviedla strostka obce Bzžany Mária Kasičová. 

Nič ich nezastaví

Tých, ktorí vozia na miesto odpad, nezastaví ani tabuľka zo zákazhom sypania smetí. Niektorí ľudia sa neštítia vôbec ničoho. Zbavili sa aj nepotrebnej postele. "Matrace, vankúše, paplóny a dokonca aj matrace z detských postelí," vymenúva starostka obce Mária Kasičová. 

Starostka má ťažké srdce na nepoctivých chatárov. Aj na to, že pri kontajneroch končí všetko možné a nie len komunálny odpad. Medzi odpadkami je aj šatstvo zavesené na plote.  

Rampa na mieste skládky 

Pri veľkej čiernej skládke je nateraz pokoj, obec tam dala rampu. Vinníkovi hrozí pokuta v stovkách eur, ale zatiaľ kompetentní nikoho nechytili pri čine. Starostka zvažuje aj montáž kamerového systému. 

Poctiví chatári sú presvedčení, že by pomohli iné sankcie. Také, ktoré by si na výstrahu vinníci zapamätali. "Keby som tu bola a vedela, kto to priniesol, odniesla by som mu to pred dvere," hovorí obyvateľka chatovej oblasti. "Všetko naložiť a odviezť mu to pred bránu. Nech sa hanbí, ešte by som mu aj pokutu dala," dodáva ďalšia. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy