Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pozor! Nenechajte sa nalákať na lacné ceny parfémov
Zdielať na

Pozor! Nenechajte sa nalákať na lacné ceny parfémov

Archívna reportáž

NITRA / Často spotrebiteľov nalákajú podvodníci na lacné ceny známych parfémov. Vo viacerých prípadoch však ide o falzifikáty, ktoré sa nelegálne prevážajú a následne predávajú v pochybných obchodoch. Colný úrad Nitra varuje- Nedajte sa nalákať. 

„Colný úrad Nitra upozorňuje spotrebiteľov, aby sa nedali nalákať na podozrivo nízke ceny určitých „značkových“ výrobkov a vyhýbali sa ich nakupovaniu v pochybných a lacných obchodoch, či u rôznych podomových predajcov. Neoriginálne výrobky môžu byť svojím vyhotovením, kvalitou spracovania alebo zložením nebezpečné pre ich zdravie,“ uviedol v tejto súvislosti Stanislav Pacher z Colného úradu Nitra.

A takéto parfémy zaistili príslušníci Colného úradu Nitra v sobotu, 14.08.2021 v blízkosti hraničného priechodu Šahy počas rutinnej kontroly. Parfémov bolo 3792, boli rôznych značiek a prevážal ich poľský vodič z Maďarska. Cena výrobkov na trhu Európskej únie, ak by boli originálne, by bola až vo výške 318-tisíc eur. 

Držitelia ochranných známok teraz budú rozhodovať o tom, aký osud bude čakať zaistený tovar a čo sa s ním bude diať. Môžu sa totiž do desiatich pracovných dní rozhodnúť, akým spôsobom chcú konať. Tovar je možné buď zničiť, alebo držiteľ ochrannej známky môže dať podnet na súd na ochranu svojho práva. Vodičovi z Poľska, ktorý tovar prenášal hrozí za spáchaný priestupok pokuta vo výške od 300 do 5100 eur, prípadne prepadnutie tovaru v prospech štátu. 

Súvisiace články