Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Otec postrelenej z Hurbanova: Niki sa skryla za pult, útočník si myslel, že je mŕtva
Zdielať na

Otec postrelenej z Hurbanova: Niki sa skryla za pult, útočník si myslel, že je mŕtva

HURBANOVO / Vražda, samovražda a poranenie mladej čašníčky – udalosti z uplynulého piatka v centre Hurbanova, otriasli všetkými naokolo. Muž, ktorého pred rokom zasiahla náhla smrť manželky, si zlosť vybil na nevinných. Mladá žena, ktorá krviprelievanie prežila, je už mimo ohrozenia života. Rodičom vyrozprávala, čo sa v osudnú noc dialo.

Šesťdesiatjedenročný Ján, dôchodca a aktívny poľovník, ktorý v noci zo štvrtka na piatok v Hurbanovskom bare postrelil 21-ročnú Niki, zabil 29-ročného Dávida a nakoniec skoncoval so svojím životom, začal popíjať inde. Do baru prišiel aj s ďalším mužom. Ostré slová padli, keď mladá dvojica vyzvala Jána, aby bar opustili, lebo je záverečná. "Že musí počítať tržbu, choďte von, lebo musím zatvoriť, potom odišiel s taxíkom domov," opisuje otec postrelenej ženy Imrich Sárközi.

Ján sa zakrátko vrátil. S guľovnicou a revolverom, začal strieľať. "Chlapec chcel nejakú tú pušku vybrať tomuto z ruky, ale že nevedel asi, potom strelil do nohy," opisuje Sárközi.

Ján najprv zbraň namieril na 21-ročnú Niki, potiahol kohútik a mladá žena padla k zemi, guľka sa zázrakom vyhla životne dôležitým orgánom. "Pacientka aj naďalej zostáva hospitalizovaná v našej nemocnici," uviedla hovorkyňa univerzitnej nemocnice Eva Kliská. "Niki bola skrytá za barový pult, on myslel, že zomrela asi a išiel za chlapcom. Počula, že Dávid hovorí, že nie, nie a potom bum a potom zastrelil seba," dodáva otec postrelenej. 

Postrelenú mladú ženu preložili z jednotky intenzívnej starostlivosti na lôžkové oddelenie. S Dávidom žili v dome jej rodičov už tri roky. Veľa pracovali, aby sa mohli osamostatniť.

"My keď sme išli prvý deň za ňou, tak už hovorila, Dávidko tu nie je, že, a už začala plakať, bol ako môj syn," dodáva Sárközi. Dvere kaviarne s herňou, miesto piatkovej tragédie, zostali zatvorené. Majitelia údajne zvažujú, že prevádzku už ani neotvoria.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy