Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Jozef zo Zlatých Moraviec: Taxislužba ma odmietla odviezť, pretože som Róm
Zdielať na

Jozef zo Zlatých Moraviec: Taxislužba ma odmietla odviezť, pretože som Róm

ZLATÉ MORAVCE / Šesťdesiatdvaročného muža vraj nechcel odviesť iba preto, že je Róm. Stalo sa to v sobotu v Zlatých Moravciach. Bývalý miestny futbalový rozhodca nechápe, prečo niekto robí rozdiely. Jozef incident oznámil na polícii, taxislužba obvinenie odmieta.

"Aby som sa aj takého niečoho dožil na starosť, že taxikár ma nezoberie lebo som cigáň. Ja som cigáň a nehanbím sa za to," hovorí nespokojný zákazník Jozef Baláž. 

Jozef sa vracal z návštevy u syna v Zlatých Moravciach. Keď si zavolal taxík, to čo nasledovalo, ho poriadne zaskočilo. "Ozvalo sa mi, že za chvíľu vám zavoláme a že ak ste cigán, cigánov neberieme do taxíku. Ja som skoro odpadol," opisuje Jozef. 

Jozef tvrdí, že sa správal do telefónu slušne. Upozorňuje, že bol v čistom oblečení a nebol ani pod vplyvom alkoholu. Taxislužba ho podľa vlastných slov odmietla bez toho, aby sa o tom presvedčili. 

Okolo muža bolo v danom momente viacero ľudí, ktorí potvrdili, že taxikár muža telefonicky odmietol. "Mám 62 rokov. Ja som toto v živote nezažil. Môj syn robí, všetci robíme. Žena má tri smeny," hovorí Jozef. 

To, čo sa stal Jozefa tak nahnevalo, že okamžite všetko oznámil na polícii. "Polícia prijala oznámenie a vec budeme riešiť ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," uviedla hovorkyňa nitrianskej krajskej polície Renáta Čuháková.

Majiteľ taxislužby vylučuje, že sa niečo podobné stalo. "Nič také sa nestalo. Pýtal som sa šoférov, nemal taký incident," uviedol majiteľ taxislužby. 

Niekoľko metrov od miesta, na ktoré si muž volal taxík, bývajú problémové rodiny. "Pokiaľ sa jedná o Rómov. Keď sa mi tlačia tri deti, traja dospelí s dvomi kočíkmi, tak auto otáčam. Ale nikdy by som v živote neodmietol odviesť Róma," dodal majiteľ taxislužby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy