Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nevšimol si dopravné značenie a zapadol: Ukrajinský kamionista zablokoval cestu
Zdielať na

Nevšimol si dopravné značenie a zapadol: Ukrajinský kamionista zablokoval cestu

STRÁŽSKE (OKR. MICHALOVCE) / Cesta medzi obcou Pusté Čemerné a mestom Strážske v okrese Michalovce bola neprejazdná takmer 4 hodiny. Zablokoval ju ukrajinský kamionista, ktorý nerešpektoval dopravné značenie.

​V okrese Michalovce bola neprejazdná cesta takmer 4 hodiny. Zablokoval ju ukrajinský kamionista, ktorý na mieste nemal čo robiť. Kamionista nerešpektoval dopravné značenie a zapadol. Dorazil až k železničnému podjazdu, kde zistil, že na druhú stranu neprejde. V poslednej chvíli zabrzdil, keď si všimol upozornenie o maximálnej výške. Na ceste sa začal s kamiónom otáčať a pri tomto manévri zapadol v priekope. Vzhľadom na bahnitý terén musela na miesto prísť špeciálna technika. 

"Kamión bol plne naložený drevom, ktoré vezie z Ukrajiny do Nemecka. Mal tam vyše 25 ton tovaru," uvádza obchodný riaditeľ odťahovej služby Slovak Assistance, Jaroslav Kučerov. Kamión bol vyťahovaný s mimoriadnou obozretnosťou. Cieľom bolo nepoškodiť nádrže s pohonnými hmotami kamióna, aby nedošlo k úniku škodlivých látok. Počas celej doby bola cesta uzavretá a vodiči museli využívať obchádzku. Ukrajinský šofér bol zo strany polície riešený priamo na mieste formou blokovej pokuty. Svoju vinu priznal a potvrdil, že si je vedomý, že nerešpektoval dopravné značenie.

Súvisiace články