Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chcel natankovať do lietadla, nabúral doň. Nafúkal skoro tri promile
Zdielať na

Chcel natankovať do lietadla, nabúral doň. Nafúkal skoro tri promile

Archívna reportáž

KOŠICE / Nezvyčajná nehoda na letisku v Košiciach. Predstavte si, že sedíte v plnom lietadle pripravenom na odlet a zrazu cítite náraz. Čakáte zrejme hocičo, len nie opitého šoféra tankovacieho vozidla. Teraz mu hrozí až 5 rokov za mrežami.

Pracovník letiska v Košiciach viedol nákladné tankovacie vozidlo po vybavovacej letiskovej ploche, pričom došlo ku kontaktu s lietadlom, ktoré bolo s cestujúcimi a palubným personálom pripravené na odlet. "Dychovou skúškou na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu u vodiča tankovacieho vozidla bolo 2,96 promile, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. K zraneniam, našťastie, nedošlo," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a v súčasnosti vykonáva potrebné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia. Vodič však svojim nezodpovedným konaním mohol ohroziť život a zdravie ľudí, alebo spôsobiť značnú škodu na majetku pri výkone svojho zamestnania, a za takéto konanie je stanovená trestná sadzba dva až 5 rokov.

Nedávno prišlo k nehode na letisku aj v susednom Česku. Dve lietadlá sa zrazili na dráhe. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články