Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia pri Košiciach. V jazere sa utopil 15-ročný chlapec
Zdielať na

Tragédia pri Košiciach. V jazere sa utopil 15-ročný chlapec

ČAŇA / Vo vodách jazera v Čani (okres Košice) pri miestnom súkromnom rekreačnom zariadení sa v nedeľu stala tragédia. Tínedžer Imrich trávil popoludnie s kamarátmi a rodinou, keď sa rozhodol schladiť vo vode. Pätnásťročný chlapec sa, žiaľ, v jazere utopil.

Pätnásťročný Imrich vôbec nevedel plávať a napriek tomu skočil do jazera, viac sa už nevynoril. Tínedžer skočil do vody z móla. Kúpanie v jazere je dovolené len na vlastnú zodpovednosť. To, prečo tak mladý neplavec urobil, si nevie nikto vysvetliť.

Podľa svedkov sa mu snažil pomôcť kamarát, no Imricha stiahol prúd pod hladinu. Na mieste zakrátko pristál i záchranársky vrtuľník. "Po pristátí vrtuľníka pri jazera boli leteckí záchranári pripravení chlapcovi pomôcť, avšak asi po hodine čakania boli odvolaní späť na svoju základňu," vraví hovorkyňa záchranárov Zuzana Turočeková. 

Bezvládne telo našli potápači zo záchrannej brigády z Humenného a to pár metrov od móla. Chlapec bol vo vode takmer 3 hodiny a tak mohli už len skonštatovať smrť. "Obhliadajúci lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie a bolo nariadené vykonanie pitvy," uviedla policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Polícia bližšie okolnosti nešťastia vyšetruje, začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

K podobnej tragédii došlo aj v sobotu v Bratislave na Zlatých pieskoch. Muž sa v jazere začal topiť, pomôcť mu chcel manželský pár. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy