Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sučku našli postrelenú. Ležala v blate a chladila si nohu
Zdielať na

Sučku našli postrelenú. Ležala v blate a chladila si nohu

KLOKOČOV / To, čo prežila sučka nemeckého ovčiaka, je až neuveriteľné. S prestrelenou labkou ju našli nad kysuckou obcou Klokočov (okr.Čadca). Psík je už v rukách občianskeho združenia v Korni.

Sučka musela prežiť neuveriteľne veľa bolesti, bola asi 30 metrov od rodinného domu nad obcou Klokočov.

"Keď sme ju našli, ležala v blatovej brázde, kde si chladila nohu," opisuje Miriam Murčová z OZ U psej matere Ranč Korňa. 
A práve to jej zrejme ľavú prednú labku zachránilo. "Celá bola zablatená, to jej jediné zachránilo život. Labka sa obalila do bahna, a teda sa tam nedostali muchy a ostatné potvory," dodáva Murčová. 

V  OZ dostala sučka meno Linda. Kto psíka postrelil, bude veľmi ťažké zistiť. "Podľa nás aj veterinára to poranenie bolo spôsobené guľovou zbraňou lebo ten kĺb je rozmrvený," myslí si Murčová. 

Veterinár sa bude snažiť labku zachrániť. Linda je pri ošetrovaní nôžky úplne pokojná. Pred mesiacom zachraňovalo OZ aj psíka, ktorého v dlhom poli umlátil chlap lopatou. Čaky už na jedno oko nikdy neuvidí no už opäť stojí na všetkých 4 labkách. Malej bojovníčke Linde budú po vyliečení, ktoré bude určite ešte nákladné, hľadat nový domov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy