Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pes, ktorý po vyprovokovaní napadol chlapca, nemusel mať náhubok
Zdielať na

Pes, ktorý po vyprovokovaní napadol chlapca, nemusel mať náhubok

SNINA / Pred tromi dňami pes pohrýzol chlapca do tváre a jeho príbuzní potom brutálne napadli 23-ročnú majiteľku psa a vyhrážajú sa jej zabitím. Dobitú ženu bolí hlava, má opuchnutý nos a nevidí na jedno oko. Polícia rieši udalosť ako priestupok. Upozorňujeme že obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

"Bolí ma veľmi hlava. Ani sa spať nedá, cítim spánky, ani sa dotknúť nemôžem, nos úplne opuchnutý, ani smrkať nemôžem, na pravé oko vidím tak ako keby pod ľad," opisuje zbitá majiteľka psa Patrícia. 

Po brutálnej bitke 23-ročná Patrícia absolvovala viaceré vyšetrenia. Vraví, že každým dňom sa jej zdravotný stav zhoršuje. Ak sa chce otočiť, musí celým telom. V stredu sa pridružili bolesti krku, vo štvrtok celej chrbtice.

"Už ma aj uši začali bolieť, neviem, či sa mi niečo nestalo vnútri hlavy," myslí si Patrícia. Patriciín pes pohryzol 13-ročného chlapca po tom, ako k nemu postupne prichádzalo viac a viac detí. Stará mama tínedžera dievčine síce adresovala vyhrážky, ochranári však chybu u psa nevidia.

"Z pohľadu nás ochranárov jednoznačne urobili chybu deti, ktoré psovi ubližovali a provokovali ho. Psovi došla trpezlivosť a len sa bránil," vysvetľuje Mária Sliacka, SOS linka pre zvieratá v núdzi. 

Podľa informácií  TV JOJ je chlapec stále hospitalizovaný na chirurgii v sninskej nemocnici. Polícia pohryzenie rieši ako priestupok proti poriadku v správe.Patrícia býva s otcom, ktorý bol v čase útoku odcestovaný za prácou. Pre strach o dcéru sa musel vrátiť domov.

Bojím sa ísť von

"Čo sa týka napadnutia majiteľky psa, polícia prijala oznámenie a zatiaľ vec rieši ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," povedal hovorca polície Daniel Džobanik. Príbuzní pohryzeného chlapca hovoriť nechceli. Dievčine však mali adresovať viaceré odkazy.

"Že už nie iba mňa pobijú, ale že pobijú aj otca, takže bojím sa. Bojím sa ísť sama von," hovorí Patrícia. Pes bol síce na vôdzke, no náhubok nemal. Podľa náčelníka sninských mestských policajtov ho ani mať nemusel.

"V tomto konkrétnom prípade pes nemusel mať nasadený náhubok vzhľadom k tomu, že pes nebol idenfikovaný ako nebezpečný pes," vysvetľuje náčelník Ján Maškulík. Napriek veľkým bolestiam však je čosi, čo Patrícii robí nesmiernu radosť. Sú to reakcie ľudí, ktorí jej vyjadrujú podporu a chcú podať pomocnú ruku. "Každý išiel mňa brániť, vďaka tomu, že tam bola kamera aj vy, že videli, ako ma bili, ako do môjho psa začínali. Vďaka tej podpore, že nie som sama, sa cítim lepšie," dodáva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy