Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Šofér snežného pluhu havaroval. Pred jazdou sa potužil alkoholom
Zdielať na

Šofér snežného pluhu havaroval. Pred jazdou sa potužil alkoholom

KOŠICE / Na ceste pri obci Rudník večer havarovalo špeciálne nákladné vozidlo na odhŕňanie snehu. Päťdesiatdvaročný vodič v miernej zákrute nezvládol riadenie a skončil v priekope. Pri hrozivo vyzerajúcej nehode sa našťastie vážnejšie nezranil a z kabíny sa dokázal dostať sám. Príčinu nehody odhalili rýchlo.

Vodič nezvládol riadenie a skončil mimo cesty. Našťastie len o niekoľko centimetrov minul stromy. Večer husto snežilo. Vodič nastúpil do služby a na cestách odhŕňal sneh. Keď sa dostal na cestu medzi Rudníkom a Nováčanmi, ťažký mechanizmus zišiel do priekopy a zostal prevrátený na boku. Bolo obrovským šťastím, že vodič neprešiel do protismeru a nezrazil sa s oproti idúcimi autami, nehoda by mala zrejme omnoho vážnejšie následky.

"Privolali nás k dopravnej nehode posypovacieho vozidla, kde sme zistili, že ide o cestársky pluh, ktorý odhŕňal sneh. Vozidlo je vyvrátené v priekope," opisuje Jaroslav Kučerov z asistenčnej služby. 

Vozidlo zostalo zakliesnené medzi stromami. Vodičovi Štefanovi sa nič vážne nestalo. Na miesto do pár minút dorazili všetky záchranné zložky. Štefan odmietol lekárske ošetrenie. Policajti vykonali dychovú skúšku, ktorá ukázala, že vodič nebol triezvy, v dychu mu namerali viac ako 1,7 promile, a tak skončil v policajnej cele. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz. Prevrátený nákladiak s radlicou počas noci nedokázali z ťažko dostupného terénu vytiahnuť, mechanizmus dostalo spať na cestu špeciálne vozidlo až ráno.

"Keď sa potvrdí požitie alkoholu u tohto zamestnanca, správa ciest okamžite rozviaže pracovný pomer a musí brať komplet zodpovednosť za spôsobenú škodu," povedal riaditeľ správy ciest KSK Zoltán Bartoš.

Len pred pár dňami zapríčinil nehodu ďalší podgurážený šofér: 

Súvisiace články