Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Požiar domu pri Košiciach. V plameňoch zomrel 5-ročný Tibor
Zdielať na

Požiar domu pri Košiciach. V plameňoch zomrel 5-ročný Tibor

SLANEC / V obci Slanec vo štvrtok ráno vypukol rozsiahly požiar, ktorý zachvátil prístavbu rodinného domu. Hoci hasiči dorazili na miesto o pár minút, o život prišlo 5-ročné dieťa. Chlapcov 18-ročný brat skončil s rozsiahlymi popáleninami v nemocnici.

Bratia boli v čase vypuknutia požiaru v dome sami. Plamene sa začali šíriť prístavbou rodinného domu. Chlapci sa podľa informácii televízie JOJ snažili pred ohňom ujsť a schovali sa do miestnosti bez okien.

"Obaja boli v bezvedomí. Staršieho sa podarilo oživiť. Bohužiaľ, mladšieho sa už oživiť nepodarilo," uviedol veliteľ zásahu Marcel Reisz.

TV JOJ/Janette Rákošová

Osemnásťročný chlapec bol intoxikovaný a má popáleniny druhého a tretieho stupňa na asi 30 percentách tela. Záchranári ho previezli do nemocnici v Šaci.

Tibor neprežil

Telo 5-ročného Tibora našli hasiči asi o osem minút neskôr. Skryl sa pod posteľ. Dieťa oživovali až do príchodu záchranárov.

"Naša posádka mobilnej intenzívnej jednotky v rozšírenej resuscitácii pokračovala minimálne ešte hodinu, kde lekárka v maximálnom úsilí zabezpečiť dýchacie cesty musela vykonať urgentnú tracheotómiu," informoval hovorca košickej záchranky Igor Krupa.

Dieťa ale nezachránili. "Päťročný chlapec sa udusil splodinami horenia pri požiari v interiéry rodinného domu," skonštatoval obhliadajúci lekár Otto Mižík.

Príčinou požiaru bola zrejme manipulácia s otvoreným ohňom alebo fajčenie. Bližšie okolnosti vyšetrujú hasiči i policajti. "Vyšetrovateľ príčin požiaru zisťuje príčinu. Zatiaľ ju nevieme bližšie určiť," uzavrel Reisz.

Zdielať na

Súvisiace články