Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Horúce dni budú aj naďalej. Na aké teploty sa treba pripraviť?
Zdielať na

Horúce dni budú aj naďalej. Na aké teploty sa treba pripraviť?

BRATISLAVA / Krátko po druhej poobede máme od 26 stupňov na severozápade a krajnom západe až po 33 stupňov na juhovýchode, a aj keď by ste ešte pár desatiniek stupňa pridali, rekordy dnes nepadnú, ale bude stále " iba" teplo. Aké počasie nás čaká nasledujúce dni?

Nad západnou časťou Európy sa vlní studený front a pred ním k nám vrcholí prílev teplého vzduchu do našej oblasti, preto máme u nás teploty nad 30°C. "Spomínané frontálne rozhranie bude už v stredu postupovať cez naše územie a bude prinášať viac oblakov, prehánky, búrky, aj intenzívne a za ním sa bude ochladzovať," uviedla meteorologička z Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

V západnej časti krajiny sa prehánky, ale aj búrky budú objavovať v noci a v stredu cez deň už bude teplota nižšia, od 18 do 26°C. Vo východnej polovici krajiny bude oblakov pribúdať počas dňa, objavia sa aj intenzívne búrky, ale stále bude teplo, od 26 do 33°C. Rozfúka sa vietor, od severozápadu až severu, do 30, postupne v nárazoch okolo 50 km/h. "Samozrejme, aj pri búrkach bude vietor zosilňovať," poznamenala Jarošová.

Štvrtok sa spomínané rozhranie bude nad naším územím rozpadať, stále bude viac oblakov a aj zrážky, ale počas dňa bude oblakov ubúdať a zrážky slabnúť. Máme pred sebou jemne chladnejší deň, od 23 do 28°C, len na severozápade bude okolo 21°C.

Od piatku sa vráti teplejšie prúdenie, neskôr dokonca až veľmi teplý vzduch a teplota vzduchu pri malej oblačnosti bude dosahovať opäť nad 30°C, zväčša sa ustáli v intervale 26 až 33°C.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy