Polojasno
14°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Búrky a vysoké teploty. Meteorológovia vydali výstrahy pre tieto kraje
Zdielať na

Búrky a vysoké teploty. Meteorológovia vydali výstrahy pre tieto kraje

BRATISLAVA / Obyvatelia viacerých krajov Slovenska musia popoludní počítať so zvýšenou teplotou vzduchu. SHMÚ už vydali výstrahu prvého stupňa. Teplota môže vystúpiť miestami až na 34 stupňov Celzia. V stredu sa zas ale treba pripraviť na búrky.

V utorok môžeme vidieť, že obloha je takmer bez oblakov, jasná. V tento deň teplota vystúpi na 29 až 34 stupňov. Na krajnom zápase, Orave, Kysuciach a pod Tatrami môže byť až 27 stupňov. Meteorológovia SHMÚ už vydali aj výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami. 

Výstraha prvého stupňa platí od 14-tej do 17-tej večer. Týkať sa bude týchto krajov: Bratislavský kraj, Banskobystrický, Košický, Nitriansky, Trnavský, Prešovský kraj. 

V stredu opäť platí výstraha prvé stupňa pred horúčavami, no len pre Košický kraj. Výstraha bude platiť od jedenástej rána do večera. Pre Banskobystrický, Košický, Prešovský a Žilinský kraj platí výstraha prvého stupňa pred búrkami. Na búrky a lejaky si treba dať pozor od 11.00 do polnoci. Teplota v stredu sa môže vyšplhať na 33 stupňov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy