Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Slovnaft upozorňuje na revíziu. V okolí môže byť zvýšená hladina hluku a zápachu
Zdielať na

Slovnaft upozorňuje na revíziu. V okolí môže byť zvýšená hladina hluku a zápachu

Archívna reportáž

Pozrite si archívnu reportáž.

BRATISLAVA / Práce v súvislosti s generálnymi revíziami v rafinérii Slovnaft v Bratislave pokračujú aj v júli. V tomto týždni Slovnaft plánuje spustenie výrobných zariadení do prevádzky, uviedol to na oficiálnej internetovej stránke bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice hovorca a riaditeľ podnikovej a marketingovej komunikácie Anton Molnár.

"Uvádzanie výrobných zariadení do štandardnej prevádzky môže byť sprevádzané viditeľným spaľovaním na poľných horákoch, ako aj zvýšenou mierou hluku a zápachu. Podľa predpovede počasia nás budúci týždeň čaká striedavé prúdenie vetra, preto sprievodné javy môžu striedavo ovplyvňovať mestské časti v blízkosti rafinérie,“ uviedli na oficiálnej internetovej stránke Slovnaftu.

Mestská časť Podunajské Biskupice robila 12. júna kontrolné merania výšky hladiny hluku na vopred určených miestach. Najvyššiu nameranú hodnotu 48 decibelov zistili na kontrolnom mieste ČS Slovnaft – ulica Svornosti o 21:48. Najnižšiu hodnotu 39 decibelov namerali na kontrolnom mieste Podunajské Biskupice - ulica 8. mája o 22:22.

Priemerná nameraná hodnota výšky hladiny hluku za sledované obdobie mimo areálu Slovnaftu predstavuje 43 decibelov.

Pred rokom pre výstavbu obchvatu pozastavili Slovnaft.

​Pred dvomi rokmi dostal Slovnaft megainvestíciu vo výške 300 miliónov eur. Na čo? Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy