Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Viac ako 86 miliónov eur odklepla vláda pre Univerzitnú nemocnicu v Bratislave
Zdielať na

Viac ako 86 miliónov eur odklepla vláda pre Univerzitnú nemocnicu v Bratislave

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Univerzitnú nemocnicu Bratislava v Ružinove čaká rozsiahla rekonštrukcia. Vláda v stredu na rokovaní dala zelenú na verejné obstarávanie projektu modernizácie v celkovej hodnote viac ako 86 miliónov eur. Členovia vládneho kabinetu dali zelenú aj obstarávaniu nového parkovacieho domu v hodnote viac ako 7 miliónov eur. Na rokovaní bola schválená aj rekonštrukcia pavilónu UNB v Podunajských Biskupiciach za viac ako 8 miliónov eur. Všetky tri projekty, ktorým dal kabinet zelenú, by mali byť zrealizované v praxi v roku 2 024.

Nový heliport, rozšírenie operačných sál, opláštenie budovy, ale aj komfortnejšie izby pre pacientov - to sú zmeny, ktoré čakajú Univerzitnú nemocnice Bratislava v Ružinove. "Opäť sa tak posúvame o krok vpred k skvalitneniu zdravotníctva tak pre obyvateľov hlavného mesta, ako aj ľudí z celého Slovenska, nakoľko do UNB sú zvážaní pacienti vo vážnych stavoch aj z iných nemocníc," povedala ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.

Investície budú smerovať aj do urgentného príjmu, ktorý je navrhovaný v zmysle uznesenia ako Urgent typu 2. Zväčší sa aj plocha samotnej izby, na zozname je aj dobudovanie samostatného sociálneho zariadenia na každej izbe, vytvorí sa viac nadštandardných izieb. Predpokladané investičné náklady na rekonštrukciu Nemocnice Ružinov sú 86, 4 mil. eur s DPH.

Vláda na rokovaní schválila aj projekt parkovacích domov pre UNB Ružinov v hodnote 7,2 mil. eur financovaný z kapitálových výdavkov. Cieľom je, aby po rekonštrukcii a modernizácii nemocnice boli dostatočné kapacity na parkovanie pre pacientov. 

Na zmeny dôjde aj v Podunajských Biskupiciach

Vládny kabinet dal  zelenú aj rekonštrukcii a dostavbe Pavilónu F v UNB v Podunajských Biskupiciach. Investícia si bude vyžadovať 8,1 milióna eur. Po rekonštrukcii by tak malo byť k dispozícii 92 lôžok. Nemocnica by mala byť doplnená aj prístrojovým vybavením, presunúť by sa v rámci objektu malo do nových priestorov rádiodiagnostické oddelenie.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy