Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pripravte sa na kolóny. V týchto termínoch sa bude na bratislavských cestách pracovať
Zdielať na

Pripravte sa na kolóny. V týchto termínoch sa bude na bratislavských cestách pracovať

BRATISLAVA / Hlavné mesto sa už niekoľko dní trápi s rozkopanými cestami a nekonečnými kolónami. Pravdou ale je, že opravu vozovky potrebovalo už ako soľ. Trpezlivosť si preto budú musieť vodiči potrénovať ešte nejaký ten čas. Toto sú termíny rekonštrukcie ciest v Bratislave.

Bratislava zažíva posledné dni doslova dopravný kolaps a to z dôvodu rekonštrukcie viacerých hlavných ťahov. "Posledné roky to už bola katastrofa. Niektoré z nich boli doslova tankodrom. Verím tomu, že aj malé ulice a bočné ulice sa budú tak isto opravovať. Treba byť obrnení trpezlivosťou," vraví dopravný konzultant, Maroš Palesch. 

Nový povrch pred pár dňami dostala Lamačská a Dolnozemská cesta, no stále sa pokračuje na Panónskej ulici v Petržalke. "Budeme ju opravovať do 27. mája a doprava je zúžená do jedného jazdného pruhu v smere do mesta," informuje hovorkyňa hlavného mesta, Zuzana Onufer. 

Mlynské nivy 

Práce na ceste začali aj 7. mája a to v okolí autobusovej stanice Mlynské nivy od križovatky s Karadičovou ulicou. Rekonštrukcia bude ale náročná a dlhodobá. "Táto rekonštrukcia by mala trvať až do konca roku 2019. V tejto prvej etape ide o rozširovanie celej komunikácie. Pričom sú zachované všetky 4 jazdné pruhy, avšak tieto pruhy sú zúžené," vysvetľuje ďalej Onufer. 

Bajkalská ulica 

Cestári stále pracujú aj na Bajkalskej, ktorá je jedna z najvyťaženejších bratislavských ciest. Nový asfalt je už natiahnutý obojsmerne od Trnavskej cesty až po križovatku s Trenčianskou ulicou. Aktuálne pracujú cestári pri podjazde s križovatkou s Prievozskou ulicou v smere do Vrakune a Podunajských Biskupíc. V čase špičky je tam obrovský nápor áut a často tam dochádza k zbytočným komplikáciám. "Práce by mali byť ukončené 21 mája. Premávka je zúžená do jedného jazdného pruhu," uvádza termín Onufer. 

Opravujú aj Lamač 

Od soboty sa cestár pustili do prerábania ďalšieho hlavného ťahu - Hodonínskej cesty. Aktuálne je uzavretá v smere od Lamača do centra mesta. Oprava úseku od ulice Janka Alexyho po križovatku Pod násypom je naplánovaná na niekoľko etáp. Hotová má byť o mesiac. Vodičov odkláňajú okolo miestneho kúpaliska. Tí, ktorí cestujú zo Záhoria, by preto mali radšej využiť diaľnicu. 

Pozrite si archívnu reportáž o rekonštrukcii ciest po celom Slovensku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy