Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Koniec nedôstojným podmienkam, cudzinecká polícia sa presťahovala na nové miesto
Zdielať na

Koniec nedôstojným podmienkam, cudzinecká polícia sa presťahovala na nové miesto

BRATISLAVA / Cudzinecká polícia v Bratislave doteraz sídlila v nedôstojných podmienkach. Slovensko je pritom pre cudzincov atraktívnou krajinou. Najmä po vstupe krajiny do Európskej únie a schnegenského priestoru, výrazne vzrástol význam udeľovaných pobytov pre zahraničných žiadateľov z tretích krajín.

Oddnes funguje cudzinecká polícia v Bratislave v nových priestoroch na Regrútskej ulici 4 v mestskej časti Vajnory. Ako informovala hovorkyňa rezortu vnútra Andrea Dobiášová, v prvých dňoch bude fungovať v takzvanom testovacom režime. "Nové priestory prešli rozsiahlou rekonštrukciou, aby spĺňali všetky štandardné normy modernej budovy. Z doterajších 15 vybavovacích miest bude 23 a časom sa tento počet zvýši. Komfort pre klientov je znásobený „detským kútikom“ a bezbariérovými úpravami," uviedla Dobiášová.

Takisto sa podľa hovorkyne zlepšia pracovné podmienky pre policajtov, čo bude mať pozitívny vplyv na kontakt s klientmi. "Pracovný priestor bude oproti súčasnému stavu väčší a bude zariadený novým interiérovým vybavením. Pred budovou je 27 parkovacích miest, pracujeme na tom, aby bola možnosť parkovať na chodníku na príjazdovej ceste pred budovou. Komunikujeme aj s Dopravným podnikom o výhodnejších možnostiach mestskej hromadnej dopravy," povedala Dobiášová. Ďalšou novinkou sú podľa nej poradenské dni International Organization for Migration (Medzinárodná organizácia pre migráciu). "Klienti môžu získať dôležité informácie týkajúce sa pobytu, práce, podnikania, poistenia na jednom mieste vychádzajúc z európskeho príkladu dobrej praxe tzv. "One Stop Shop“ centier," dodala Dobiášová.

​Úradné hodiny na bratislavskej cudzineckej polícii, pondelok 08:00 – 15:00, utorok 08:00 – 15:00, streda 08:00 – 17:00, štvrtok 08:00 – 15:00 a piatok 08:00 – 14:00, sú podľa rezortu vnútra prispôsobené pracovnému času v klientskych centrách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy