Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hlavné mesto s cestami ako tankodrom. Tento rok to chcú zmeniť
Zdielať na

Hlavné mesto s cestami ako tankodrom. Tento rok to chcú zmeniť

BRATISLAVA / V Bratislave sa budú vo veľkom opravovať cesty. Vláda totiž v decembri rozhodla, že hlavnému mestu na tento účel vyčlení milióny eur. Primátor Ivo Nesrovnal dokonca vyhlásil, že na konci tohto roka budú cesty v historicky najlepšom stave.

Magistrát hlavného mesta má v správe 458 kilometrov ciest, čo je dokopy takmer 1150 kilometrov jazdných pruhov. Určité opravy sa samozrejme robili aj doteraz. "My sme za 2 roky opravili 150 kilometrov jazdných pruhov. Nepoviem ciest, lebo niektoré majú jeden, niektoré dva, niektoré tri jazdné pruhy," povedal primátor Ivo Nesrovnal.

Magistrát teraz dostane od vlády 10 miliónov eur, ktoré chce použiť na opravu najdôležitejších ciest, takzvaných radiál. Primátor Nesrovnal je optimisticky naladený. "Na konci roku 2018 bude mať Bratislava najlepšie cesty v histórii, aké kedy mala. My samozrejme budeme pokračovať ďalej," hovorí Nesrovnal.

Centrum Bratislavy, mestská časť Staré Mesto má v správe vyše 64 kilometrov miestnych komunikácií 3. a 4. triedy. Jeho starosta Radoslav Števčík povedal, že samospráva nemá dosť vlastných peňazí, aby situáciu vyriešila. "Splácame v podstate dlh voči tomuto mestu a mestskej časti za posledných 30 - 40 rokov, keď sa do opravy ciest a chodníkov neinvestovali žiadne peniaze," tvrdí starosta mestskej časti Bratislava - Staré mesto Radoslav Števčík.

Staré Mesto dostane od vlády na opravu ciest milión eur plus ďalšie dva milióny ako pôžičku. "Povedzme si otvorene, Bratislava je hlavným mestom všetkých obyvateľov Slovenska, a pokiaľ sa nechceme všetci hanbiť, ako Bratislava vyzerá, tak jednoducho musíme do rekonštrukcie, do opravy tohto mesta investovať," povedal Števčík.

Ministerstvo financií má uvoľniť dotácie hlavnému mestu i Starému Mestu do konca januára.

Pozrite si archívnu reportáž o oprave "tankodromu" pri bratislavskej nemocnici:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy