Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vozový park polície omladne. Za jedno auto zaplatia 31 tisíc eur
Zdielať na

Vozový park polície omladne. Za jedno auto zaplatia 31 tisíc eur

BRATISLAVA / Vozový park našej polície omladne. Rezort vnútra nakúpil desiatky áut v hodnote viac ako 3 milióny eur. Postupne prestanú naše cesty brázdiť služobné autá, ktoré už nevyhovujú každodennej prevádzke.

Polícia omladí svoj vozový park o 100 áut, typu SUV. Policajti ich dostanú v blízkej dobe. Ministerstvo vnútra obmieňa policajný vozový park priebežne. Táto stovka ho posilní a omladí a postupne sa tie najstaršie z každodennej činnosti vyradia.

"Aktuálne jazdí 2 200 označených vozidiel," informuje hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. 

Vyradené autá budú naďalej slúžiť polícii, zmenia ale svoje pôsobisko - z každodennej služby na uliciach poslúžia napríklad pre výcvik. Nová stovka áut ešte svojich majiteľov, teda jednotlivé vybrané oddelenia a posádky, nemá.

Rezort vnútra zaplatil za nové autá 3 milióny 162 tisíc eur. Jedno auto vychádza na viac ako 31 tisíc eur. Podľa zmluvy sú v cene zahrnuté technické prehliadky a kontroly na obdobie štyroch rokov a takisto výbava ako policajné logá, majáky, zvuková signalizácia, vysielačky a ďalšie policajné vybavenie.

Policajti v Spišskej Novej Vsi spravili zbierku pre obyvateľov neďalekej osady. Vybrali si niekoľko rodín. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy