Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Taxikári protestovali pomalou jazdou. Nepáči sa im Uber
Zdielať na

Taxikári protestovali pomalou jazdou. Nepáči sa im Uber

BRATISLAVA / V stredu od 09.00 vyrazili na bratislavské cesty desiatky taxikárov, aby brzdením premávky dali najavo svoju nespokojnosť so službou Uber. Informácie o proteste šírila facebooková stránka Stop Uber na Slovensku.

"Prosíme všetkých Bratislavčanov, ako i ostatných občanov SR, ktorých sa protestná jazda negatívne dotkne, o pochopenie a podporu. Dnes máme problém my, zajtra možno vy. Buďme, prosím, solidárni," takto sa prihovárali protestujúci taxikári vodičom, ktorí ranné spomalenie dopravy pocítili. Nechceli spôsobiť úplný kolaps, jazdili preto len v pravom pruhu. Ich rýchlosť však bola minimálna povolená, na diaľnici v meste je to 65 kilometrov za hodinu. "Verejnosť nás vníma ako nejednotný celok a je načase ukázať, že aj my sa vieme zjednotiť v názoroch a hlavne za našu prácu a rodiny," informovali organizátori. Okrem niekoľkých zásahov policajtov, ktorí na niektorých miestach usmerňovali dopravu, nedošlo k žiadnym kolíziám.

Taxikári protestovali už 11. apríla, keď dali pred bratislavským magistrátom najavo nespokojnosť s nečinnosťou úradov. Vodiči, ktorí poskytujú prevozné služby pod hlavičkou služby Uber, tak totiž podľa nich robia neoprávnene. Proti službe už zasiahlo Brno, obmedzenie prijíma aj Viedeň.

Pozrite si trasu protestnej jazdy:

Facebook

Súvisiace články

Najčítanejšie správy