Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri Zemianskej Olči sa zrazil RegioJet s dodávkou
Zdielať na

Pri Zemianskej Olči sa zrazil RegioJet s dodávkou

ZEMIANSKA OLČA / Pri obci Zemianska Olča (okres Komárno) sa zrazil vlak spoločnosti RegioJet s autom. Vodič sa pri zrážke zranil, previezli ho do nemocnice.

Na železničnom priecestí medzi obcami Zlatná na Ostrove a Zemianska Olča v okrese Komárno sa v stredu krátko po 6:00 zrazil osobný vlak smerujúci do hlavného mesta s dodávkou. Zakliesneného vodiča v aute vyslobodili hasiči a so zlomeninami skončil v nemocnici. Je mimo ohrozenia života.

"Vo vlaku bolo približne 13 cestujúcich, nikto z nich nebol zranený, evakuačný autobus HaZZ ich previezol na najbližšiu železničnú stanicu," hovorí Zuzana Farkasová z HaZZ. Trať sa približne po hodine podarilo sprejazdniť. Podľa informácií nitrianskej policajnej hovorkyne Renáty Čuhákovej, vodič dodávky zrejme nerešpektoval “stopku” a vošiel na priecestie, vlak ho po zrážke tlačil asi sto metrov. Presné okolnosti nehody vyšetrujú.. 

noviny.sk/Tomi Gönczöl

"Železničné priecestie s jedinečným identifikačných číslom SP 2286 je označené výstražnými krížami a dopravnou značkou Stoj! Daj prednosť v jazde!. Na priecestí sú veľmi dobré rozhľadové podmienky. Príčiny zrážky sú predmetom vyšetrovania, s najväčšou pravdepodobnosťou však pôjde o porušenie zákona o premávke na pozemných komunikáciách zo strany vodiča auta," informuje Ivana Popluhárová z odboru komunikácie železníc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy