Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bratislavskí policajti sa vozia na strojoch z ďalekej budúcnosti
Zdielať na

Bratislavskí policajti sa vozia na strojoch z ďalekej budúcnosti

BRATISLAVA / Mestským policajtom v hlavnom meste záleží na životnom prostredí. Preto budú využívať modernú technológiu. Stroje, ktoré by pred časom patrili do sci-fi sa stali bežnou výbavou mužov zákona.

Mestskí policajti idú s dobou. Môžu využívať elektrické kolobežky. Tieto stroje budú zároveň slúžiť všetkým Bratislavčanom a návštevníkom Hlavného mesta. S nápadom "elektrifikovať" mestských policajtov prišili kompetentní po vzore viacerých západných metropol. V Košiciach už pred časom mestským policajtom pridelili kolobežky, tí ich využívali hlavne v centre mesta.

"Elektrické kolobežky sú teda nielen rýchle ale aj ekologické. Je to ten krok smart smerom, ktorým Bratislava chce ísť a kolobežka je toho dôkazom," rozpráva primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Jedna kolobežka stála 1 500 eur. Dojazd má približne 80 kilometrov a rýchlosť má obmedzenú na 25k kilometrov za hodinu. V uliciach Bratislavy teda po autách, policajtoch na koňoch, či bicykloch, budete stretávať mestských policajtov aj na kolobežkách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy