Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovenský pilot dostal v Kanade za opitosť osem mesiacov väzenia
Zdielať na

Slovenský pilot dostal v Kanade za opitosť osem mesiacov väzenia

CALGARY / Kanadský súd poslal na osem mesiacov do väzenia slovenského pilota miestnych nízkonákladových aeroliniek, ktorý chcel na Silvestra letieť linkovým lietadlom so stovkou pasažierov do Mexika opitý.

Kanadská prokuratúra požadovala pre 37-ročného Miroslava Gronycha, ktorý má v krajine pracovné vízum, rok väzenia s dôrazom na to, že svojou nezodpovednosťou ohrozil bezpečnosť ľudí a neuposlúchol kopilota, aby radšej pilotnú kabínu opustil. Podľa obžaloby sa mu nepodarilo odletieť preto, že pod silným vplyvom alkoholu v kabíne stroja zaspal s tvárou pritlačenou k oknu. 

Pilotov právnik na súde vyhlásil, že Slovák závislý na alkohole, ale lieči sa. To možno prispelo k nižšiemu trestu. 

Gronych mal v posledný deň minulého roka riadiť stroj spoločnosti Sunwing Airlines z mesta Calgary až do cieľovej destinácie v mexickom Cancúne. Do kokpitu nastúpil ráno nedlho predtým, než mal vyraziť, pričom zamestnanci letiska si všimli, že sa choval podivne. 

​Potom jeho kolegovia zistili, že bezvládne leží v kresle a nereaguje na oslovenie. Keď mu policajti urobili krvnú skúšku, zistili, že má trojnásobok povolenej hladiny alkoholu. V jeho hotelovej izbe našli prázdnu fľašku vodky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy