Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Súd potrestal sociálnu pracovníčku z kauzy utýranej Lucky Luknárovej
Zdielať na

Súd potrestal sociálnu pracovníčku z kauzy utýranej Lucky Luknárovej

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Súd uznal vinnú sociálnu úradníčku v prípade utýranej Lucky Luknárovej. Odsúdil ju na šestnásť mesiacov podmienečne a zakázal jej vykonávať činnosť verejného činiteľa, konkrétne výkon sociálnej pracovníčky na dobu troch rokov.

Sociálna pracovníčka si rozsudok osobne nevypočula. Pred jeho vyhlásením zo súdu odišla. Obhajca úradníčky podal odvolanie v plnom rozsahu. 

V máji tento prípad dostala nová sudkyňa, ktorá podľa reportéra Rasťa Striška nemala prax. Bola medzi sudcami, ktorých koncom roka 2015 vymenoval prezident Andrej Kiska. 

Lucka Luknárová doplatila na fatálne zlyhanie systému ochrany detí. "Uvedené zistenia Úradu práce nie sú v spisovom materiáli podložené listinnými dôkazmi, z ktorých by bolo jednoznačne zrejmé, že pomery v rodine boli zistené," napísal v trestnom oznámení Úrad práce sociálnych vecí a rodiny zo septembra 2012.

Obžaloba znie: Trestný čin marenia úlohy verejným činiteľom s obzvlášť závažným následkom. Maximálny trest je v tomto prípade päť rokov. "Sme presvedčení o vine obžalovanej z daného trestného činu," uviedol v máji prokurátor bratislavskej prokuratúry Boris Brenčič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy