Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Most pri Blatnom zbúrali, diaľnica D1 je prejazdná
Zdielať na

Most pri Blatnom zbúrali, diaľnica D1 je prejazdná

TRNAVA / Diaľnica D1 v úseku pri Trnave je už prejazdná. Jej dočasné uzavretie si vyžiadala likvidácia mosta pri obci Blatné. Vodičom to spôsobilo viaceré komplikácie.

Na likvidácii mosta a jeho sutín pracovali ťažké mechanizmy a desiatky ľudí neúnavne celú noc. Napriek tomu sprejazdniť v nedeľu ráno o deviatej, čo bol pôvodný plán, diaľnicu nestihli.

Most desiatim ťažkým strojom dlho odolával. Na jeho demolácii pracovali takmer štyri hodiny. Zrútil sa až v sobotu krátko pred ôsmou večer.

Následne museli pracovníci odstrániť aj bočné strany mosta až po svah a až potom sa mohli odštartovať likvidačné práce sutiny. Podľa informácií televízie JOJ zamestnanci tiež neverili, že stihnú plánovaný čas.

"Demoláciu mosta nad diaľnicou D1, jeho rozdrobenie na menšie kusy a odvoz sutiny sme zvládli naozaj v rekorde krátkom čase. Samozrejme, pri zachovaní a pri dodržaní všetkých bezpečnostných opatrení," informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Eva Žgravčáková.

Meškanie

Na diaľnici sa veľmi aktívne pracovalo aj po deviatej večer. Celý tím prítomných ľudí robil všetko preto, aby ju sprejazdnili čo najskôr. Nakoniec mali len hodinové meškanie.

"Dopravu na diaľnici sme obnovili už krátko pred desiatou hodinou v smere do Žiliny," potvrdila hovorkyňa.

Opačný smer do Bratislavy ešte o desať až 15 minút neskôr. Celú diaľnicu v úseku pred Trnavou tak sprejazdnili až po desiatej hodine. napriek tomu prítomní pracovníci podali heroický výkon. Zradili ich ale stroje. "A kratšie meškanie bolo zapríčinené pokazenou technikou v nočných hodinách," dodáva Žgravčáková.

​Polícia na mieste regulovala dopravu aj v nedeľu. V porovnaní so sobotným popoludním bola situácia oveľa pokojnešia.

Most pri obci Blatné padol pre výstavbu novej diaľničnej križovatky. Tá uľahčí život nielen obyvateľom Blatného, ktorí priamy zjazd z diaľnice nemajú, ale aj mestu Senec, cez ktorý museli chodiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy