Oblačno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Zima neustupuje, cesty na Zemplíne sú neprejazdné
Zdielať na

Zima neustupuje, cesty na Zemplíne sú neprejazdné

Počasie naďalej trápi celé Slovensko. Mrazy na východe sa síce zmiernili, no silný nárazový vietor naďalej komplikuje situáciu na cestách. O tom, že situácia je naozaj vážna, svedčí aj fakt, že sa rozhodla pomôcť aj vláda... Viaceré obce totiž naďalej fungujú bez vody.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Až trojmetrové snehové jazyky a záveje ochromili včera dopravu na Zemplíne. Situácia sa cez noc trochu zlepšila, naďalej však ostávajú niekotré úseky neprejazdné. Podľa predpovede meteorológov by sa v Košickom kraji mali snehové jazyky tvoriť dnes už len ojedinele.

V okrese Trebišov je neprejazdná cesta tretej triedy v úseku Čerhov – Veľká Tŕňa, v Michalovskom okrese sú neprejazdné úseky ciest Bánovce nad Ondavou - Dúbravka a Dúbravka - Falkušovce. Cestárom v Michalovskom okrese, kde je vyhlásený tretí kalamitný stupeň, prišli v utorok na pomoc hasiči a ťažká technika zo Záchrannej brigády HaZZ Humenné.

Ochromená Bratislava

V Bratislave kolabovala doprava. Viacerí sa dostali ráno do práce len s ťažkosťami, meškali spoje MHD, situáciu komplikoval aj silný vietor. Veľké problémy hlásili aj železnice.

V Bratislave meškali vlaky aj niekoľko hodín, pretože zamŕzali vyhýbky. V celom košickom železničnom uzle je úplne zastavená nákladná doprava. 

Vláda ľuďom bez vody pomôže

Premiérka a poverená ministerka obrany Iveta Radičová už v utorok rozhodla, že ľudia v Starej Ľubovni dostanú k dispozícii vojenské mrazuvzdorné cisterny na vodu.

V okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica je od pondelka vyhlásená mimoriadna situácia pre nedostatok pitnej vody vo viacerých mestách a obciach.

V Kežmarku na úrade práce zriadili krízové centrum, monitorujú situáciu, aktívne vyhľadávajú ohrozených občanov, predovšetkým deti a zabezpečujú im potrebnú pomoc. 

DO ŠTÚDIA NOVÍN O 12-TEJ PRIŠIEL METEOROLÓG PETER JURČOVIČ. PREZRADIL, DOKEDY NÁS BUDE TRÁPIŤ ZIMA.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho mobilu.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy