Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Počasie komplikuje dopravu! Londýn rušil lety
Zdielať na

Počasie komplikuje dopravu! Londýn rušil lety

Mrazivé počasie, ktoré panuje v celej Európe komplikuje dopravu. V nedeľu muselo najväčšie londýnske letisko Heathrow zrušiť približne tretinu letov.

V Británii síce hlásili v nedeľu len 17 centimetrov nového snehu, aj napriek tomu to však poriadne skomplikovalo leteckú dopravu. Letisko Heathrow zrušilo tretinu letu z asi 1 200 plánovaných letov. Ďalšie mali meškanie. Podobná situácia bola aj na letisku Luton. Na Gatwicku sa podarilo zaistiť všetky odlety aj prílety.

Na pondelok bolo na bratislavskom letisku naplánovaných 22 letov. "Z týchto 22-och letov sú tri plánované do britských destinácií a momentálne nemáme hlásené žiadne výrazné meškania," uviedla hovorkyňa bratislavského letiska Dana Madunická.

Mrazy v Bratislave lety neovplyvňujú

"Súčasné silné mrazy negatívne neovplyvňujú prevádzku na bratislavskom letisku. pre leteckú dopravu sú horšie prípady, keď je mrznúca hmla," dodala Madunická.

Hoci v Poprade padol viac ako polstoročný teplotný rekord minimálnej teploty, problémy na miestnom letisku nemajú. V Poprade namerali -25,7 °C. Všetky plánované prílety aj odlety sú však realizované podľa plánu.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy