Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ťažká noc na Zemplíne. Cestári a vodiči bojovali s hustým snežením
Zdielať na

Ťažká noc na Zemplíne. Cestári a vodiči bojovali s hustým snežením

V košickom kraji vyhlásili cestári krízovú situáciu. Niektoré úseky ciest nebolo možné počas celej soboty kvôli snehu a silnému vetru udržať dlhodobo prejazdné. Uviaznutie v snehových závejoch dali zabrať všetkým. Sneženie je dnes vyhlásené aj pre západné Slovensko. Mínusové teploty pretrvávajú...

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Kritická situácia na zemplínskych cestách

"Snažíme sa jednotky a dvojky udržať, aby boli zjazdné. A uvidíme, či stihneme aj trojky, podľa toho, aká bude situácia." Na dispečingu správ ciest v Michalovciach mali poriadne ťažkú noc. Niektoré cesty tretej triedy boli celé zapadané snehom a prejazd nebol vôbec možný.

"Realita je taká, že sypač prejde a po 10 minútach je cesta zasypaná znovu. Volajú nám policajti, ľudia. Problémy sú tiež s tým, že keď vozidlá uviaznu v jazykoch, tým pádom ich treba vyslobodiť a následne prečistiť daný úsek," potvrdil Vedúci strediska Michal Kráľ.

Snežiť má naďalej, teraz aj na západnom Slovensku

Meteorológovia vydali aj na nedeľu meteorologickú výstrahu prvého stupňa pre väčšinu územia Slovenska, najmä pre východ a sever. Hydrologická výstraha trvá pre oblasť okolia Dolného Kubína, Nových Zámkov a Levíc.

Podľa meteorológov je zatiaľ najnižšia denná teplota na severe Slovenska, v obci Liesek bolo nameraných -19 °C. Pre sneženie prosia cestári vodičov, aby boli mimoriadne opatrní.

Naďalej platí druhý kalamitný stupeň

Situácia na cestách Košického kraja sa pomaly stabilizuje, no v okresoch Michalovce a Trebišov naďalej platí 2. kalamitný stupeň. Momentálne tu nesneží, svieti slnko, teplota sa pohybuje okolo -12 °C, vietor je miernejší ako v noci.

Nedostupné sú ešte obce Stretávka a Laškovce. Ostatné obce sú dostupné aspoň v jednom jazdnom pruhu. Stále neprejazdné sú úseky Bánovce nad Ondavou – železničná stanica, Nacina Ves - Vybuchanec, Michalovce - Suché, Tušice - Dvorianky, Pozdišovce - Laškovce - Ložín , Stretava – Stretavka, Drahňov, Krišovská Liesková - Pavlovce nad Uhom. S problémami je prejazdný úsek Oborín – Kucany.

V Trebišovskej oblasti sú nedostupné obce Bara a Veľký Horeš, neprejazdné sú úseky Kysta - Hrčeľ, Parchovany - Božčice. Na základe informácie z dispečingu v Trebišove mechanizmy pracujú na sprístupnení týchto obcí.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho mobilu.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy