Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
- 36, 8 °C. Mráz sužuje Slovensko. Aké je počasie u vás?
Zdielať na

- 36, 8 °C. Mráz sužuje Slovensko. Aké je počasie u vás?

Mrazy, ktoré sužujú Slovensko už niekoľko dní, začali ovplyvňovať bežný život ľudí. Nedostatok vody pociťujú obyvatelia Rudnian aj Starej Ľubovne. Dôsledkom silných mrazov zahynuli vo štvrtok dvaja ľudia...

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Silné mrazy by sa mali postupne presunúť na celé Slovensko. Naďalej bude jasno až polojasno, popoludní na juhu čiastočné pribúdanie oblačnosti. Bude veľmi, miestami až extrémne chladno.

K mrazu sa pridá vietor a sneženie

Meteorológovia nadnes predpovedajú - 17 až - 11 ° Celzia. Na juhu stredného Slovenska bude teplejšie, okolo - 4 ° Celzia. Situácia sa nezlepší ani cez víkend, k mrazom sa pridá vietor a silné sneženie.

Mrazy si dovedna vyžiadali štyri obete. Len včera zahynuli dvaja muži, jeden v Sučanoch, druhý v Nižnej Šebastovej. Ľudia by mali byť ostražití aj naďalej a počasie nepodceňovať. Stačí iba krátka chvíľa na to, aby organizmus podchladol.

Mimoriadny stav v Starej Ľubovni

V dôsledku silných mrazov sa situácia so zásobovaním pitnou vodou v meste Stará Ľubovňa a okolitých obciach výrazne zhoršila. Potvrdila to prednostka Obvodného úradu v Starej Ľubovni Zita Pleštinská. "Výdatnosť vodného zdroja Jakubianka poklesla o viac ako 5 %," zdôvodnila.

Padali teplotné rekordy

V Poprade namerali ráno rovných -29 stupňov Celzia. Pod Tatrami tak padol takmer 50-ročný teplotný rekord. V Podolínci klesla teplota na -31,4 stupňa, čím bol prekonaný rekord z 3. februára 1963. Mimoriadne chladno bolo aj v Plavči, kde teplota klesla na -31,2 stupňov Celzia. 

Zobudili ste sa aj vy do mrazivého rána? Aké bolo počasie vo vašom meste? Pošlite nám fotografie, prípadne napíšte informáciu o rannej teplote prostredníctvom projektu tvojenoviny.sk alebo na e-mailovú adresu e-redakcia@joj.sk.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho mobilu.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy