Jasno
13°
Bratislava
Servác
13.5.2024
- 25 °C a ďalšia obeť? Len záchvev slovenskej zimy
Zdielať na

- 25 °C a ďalšia obeť? Len záchvev slovenskej zimy

Tuhé mrazy, ktoré dosahujú až - 25 °C, si v noci vyžiadali ďalšiu obeť. Telo 44 ročnej ženy našli nehybne ležať v pivnici paneláka v obci Valaská. - 9 °C zo západu je tak len slabým záchvevom zimy...

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Meteorológovia v týchto dňoch varujú pred krutými mrazmi, ktoré na niektorých miestach môžu prekonávať historické rekordy.

Mrzla aj voda

Na Orave nielenže poriadne snežilo, ale aj riadne mrzlo. Teplomer v Oravskej Lesnej ukazoval až mínus 26. Všetko začalo už večer. Pri hasení požiaru drevenice v párnici nebolo až tak horúco akoby sa na prvý pohľad zdalo. Hasičom okolo devätnástej dokonca mrzla voda. Teplomer ukazoval -15. A zima bola každou hodinou ešte tuhšia.

Sezónne 700€ na drevo

V tejto najchladnejčej obci Slovenska si takú zimu nepamätajú niekoľko rokov. ,,Ráno bolo -28 pri našom dome. Ťažko sa robí," tvrdia smetiari. V Mútnom to tiež nemali ružové. Pán Štefan, otec siedmych detí, kúri už od rána. ,,Za sezónu 700 euro minieme vrátane dreva, zima je," hovorí Štefan. 

Ochrana áut

Extrémne nízke teploty totiž dokážu majiteľov áut poriadne potrápiť. Dôležitou vecou je skontrolovať si autobatériu, hlavne ak ju používate už niekoľko rokov. ,,Treba si pred naštartovaním tak brnknúť do diaľkových svetiel, aby sa tá batéria tak akosi oživila a potom treba skúsiť naštartovať," vysvetlil dopravný konzultant Maroš Palesch.

Ľudia sú tu vraj na tvrdú zimu zvyknutí. Meteorológovia hlásia dokonca ešte väčšie mrazy.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho mobilu.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy