Oblačno
22°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
- 24 °C. Slovensko zmrzlo, pod Tatrami prvá obeť mrazov
Zdielať na

- 24 °C. Slovensko zmrzlo, pod Tatrami prvá obeť mrazov

Tuhé mrazy pod Tatrami si vyžiadali svoju prvú tohtoročnú obeť. V Nižnej Šuňave, okres Poprad našli v blízkosti Záhradnej ulice podchladeného muža. Operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Poprade Jozef Fabián potvrdil, že záchranárom sa ho už nepodarilo oživiť.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

"Na mieste zasahovala aj záchranka, ani lekárom sa ho už nepodarilo oživiť. Pravdepodobnou príčinou smrti je podchladenie, v okolí Popradu klesli ráno teploty pod -20 stupňov Celzia," vysvetľuje Fabián.

Ochladí sa ešte viac

Podchladeného muža našli krátko pred 8. hodinou blízko požiarnej zbrojnice. Podľa Fabiána je na mieste obhliadajúci lekár, ktorý bližšie určí príčinu smrti.

Slovensko čakajú v najbližších dňoch extrémne mrazy. Podľa meteorológov nás totiž čaká vrchol zimy. Mínusové teploty už so sebou prinesú aj zdravotné riziká.

Zima potrvá dva týždne

Nízke teploty súvisia so snehovou pokrývkou. Tam, kde sa sneh drží, budú aj mrazy tuhšie. Už v najbližších dňoch ich prinesie sibírsky vzduch a dokonca aj Bratislavčania sa môžu tešiť na teploty okolo -15 stupňov.

Na Slovensku bude zima intenzívne vládnuť ešte do polovice februára.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy