Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Zlatých Moravciach to vrie. Rómom hrozia likvidáciou
Zdielať na

V Zlatých Moravciach to vrie. Rómom hrozia likvidáciou

Na rómsku rodinu v Zlatých Moravciach mali zaútočiť neznámi páchatelia. Mali prísť v noci na niekoľkých autách. Rodine sa údajne vyhrážali fyzickou likvidáciou a surovo im nadávali. Útok sa mal stať v čase, keď napätie v meste postupne narastá a primátor požiadal v otvorenom liste ministra vnútra o pomoc.

Útočníci mali zastaviť svoje autá priamo pred domom, v ktorom býva rómska rodina. Diaľkovými svetlami im mali svietiť cez okná priamo do izieb. Pri tom mali na nich veľmi agresívne kričať.



"Nám tu boli tri auťáky sa vyhrážať, že nás pozabíjajú a vysťahujú, z našich barákov," hovorí otec napadnutej rodiny. Tá na miesto zavolala policajtov. Keď prišla hliadka, útočníci už tam neboli. Polícia ale prehľadávala okolie a jedna hliadka zostala na mieste incidentu aj počas celej noci.

Situácia v meste je posledných dňoch skutočne napätá. Mnohí si ale myslia, že tento konflikt niekto zámerne podnecuje. Napätie mala odštartovať novoročná bitka medzi Rómami a skupinou obyvateľov. Celú situáciu ako aj zásah polície vyšetruje inšpekcia ministerstva. Polícia údajne posilnila v meste hliadkovú činnosť. Teraz už vyšetrujú aj nočný útok na rómsku rodinu.



TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy