Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Rómovia vybrali dávky a vyrazili na vianočné meganákupy
Zdielať na

Rómovia vybrali dávky a vyrazili na vianočné meganákupy

Iba pred desiatkami hodín sa začali vyplácať sociálne dávky a v osadách na severovýchode Slovenska bolo poriadne rušno. Ľudia nakupovali vo veľkom a tašiek si z obchodov odniesli tak veľa, že sa ušli každému členovi rodiny. Aj deťom.

Je najvyšší čas nakupovať darčeky a poberatelia sociálnych dávok sa už nevedia dočkať svojich peňazí. A tak obkľúčili budovu pošty v Starej Ľubovni už skoro ráno a ani nie o hodinku bola väčšina peňazí fuč. 

"Ta sme kúpili toto, čo nám treba i deťom čo treba. Chudobní sme," povedala nám pani Margita. Tá mala pri sebe naozaj široký sortiment. "Môžem vám ukázať, mám všetko. Mäso, vajíčka aj kurčatá," dodala.

Ďalšia osadníčka nám aj rovno prezradila, koľko minie na vianočné nákupy. "Všetko mám. Peňazí potrebujem veľa. Tak 250 eur, ale málo dostávame podporu, tak nevydalo," rozpovedala sa. Nakupovať bola celá osada, keď sa vracali domov, takmer sa nezmestili do autobusu. Okrem nakupovania sa Rómovia pustili aj prania a upratovania, čo na tom, že oblečenie viselo na cudzích plotoch desiatky metrov od chatrčí.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy