Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V spise Gorila sú aj výmysly, tvrdí Bugár
Zdielať na

V spise Gorila sú aj výmysly, tvrdí Bugár

Údajný spis SIS s názvom Gorila, ktorý poukazuje na politickú korupciu za druhej vlády Mikuláša Dzurindu z SDKÚ, je zaujímavé, ale veľmi nepríjemné čítanie. Určité informácie sú podľa predsedu Most-Híd výmysel. Má ísť o informácie o ňom, ktoré súvisia so spätným odkúpením akcií Transpetrolu...

V dnešnej diskusnej relácii Markíza Na telo Béla Bugár tvrdil, že s takýmto niečím nemal nič spoločné, bola to vec vtedajšieho ministra hospodárstva Jirka Malchárka. "Nesedia tam všetky veci. Nech to vyšetria orgány činné v trestnom konaní," povedal Bugár. Predseda Smeru-SD Robert Fico sa ku kauze Gorila odmieta vyjadriť. "Nechcite, aby som komentoval údajné dokumenty," konštatoval.

Svojimi vyjadreniami tak odmieta potvrdzovať dokument, ktorého pravosť potvrdená doteraz nebola. Zároveň poukázal na to, že pred voľbami má vždy niekto záujem vtiahnuť politické strany do spravodajských hier. Smer-SD sa ich nemieni zúčastňovať. Fico ocenil, že pre kauzu sa zídu aj parlamentné výbory.

Úrad boja proti korupcii v kauze Gorila prijal trestné oznámenie. To podali poslanci SaS. Ich strana je však podozrievaná, že jej v tom čase minister obrany Ľubomír Galko, zneužíval vojenskú tajnú službu na politické účely.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy