Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
ZÁZNAM: Mojsejová vyvracala obvinenia, Braňo vyvádzal ako opica
Zdielať na
Krimi

ZÁZNAM: Mojsejová vyvracala obvinenia, Braňo vyvádzal ako opica

Pár týždňov pred voľbami lieta Nora Mojsejová (53) v poriadnych problémoch. Šéfka politického subjektu Strana slobodné slovo čelí nepríjemnostiam s policajtmi. Nora však vraví, že takto chcú top politici prekryť svoje kauzy a navyše ju vraj vydierajú...

Ďalšia tlačovka Strany slobodné slovo a Nory Mojsejovej sa niesla v naozaj netradičnom duchu. Podnikateľka z Pereša nezastaviteľne rečnila za stolom, za ktorým v maske gorily pobehoval jej manžel Braňo Mojsej. 

Známy pár chcel takto naznačiť, o čo podľa nich ide v najnovších policajných krokoch proti nim. Podanie návrhu obžaloby v dvoch prípadoch, ktoré sa týkajú Nory Mojsejovej, podnikateľka považuje na jednej strane za bežný postup, na druhej, za premyslený ťah.

Svedok je vraj top podvodník

Mojsejová je obvinená z falšovania dokumentácie a opletačky má aj v prípade kauzy nadmerného odpočtu DPH vo výške 500 000 €. Nora však kroky polície rázne odmieta a vraví, že je čistá. "Ten vyšetrovateľ ani nevie, čo je nadmerný odpočet," myslí si. Podľa nej navyše muži zákona konajú na základe nedôveryhodných tvrdení. "Je jeden jediný svedok, podvodník najväčšieho rangu," dodala.

Košická podnikateľka tiež prezradila, že ju vydierajú a za zbavenie obvinení od nej niekto žiadal 400 000 eur. Podľa Mojsejovej, v jej prípade ide o premyslený ťah policajtov a politikov. Tí sa podľa jej slov krokmi proti nej pokúšajú prekryť vlastné prešľapy. Hovorí pritom o najnovšej kauze Gorila. Ide o údajný dokument z dielne SIS, ktorý ukazuje na korupciu počas druhej Dzurindovej vlády.

Imunitu nepotrebuje

"Som preto zvedavá, ako budú šetriť opicu. To je korupcia. Všetci sú v tom zapletení. Môžu sa hanbiť, či ide o opozíciu, alebo koalíciu," vyjadrila sa na tlačovke šéfka Strany slobodné slovo, ktorá zároveň dodala, že do národnej rady nekandiduje kvôli imunite. "Keď sa dostanem do parlamentu, vzdám sa imunity," prisľúbila na záver pred novinármi.

tv joj

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy